Seminar: Duty of Care for Universities

August 25, 2017

Duty of Care 
 

Seminar: Duty of Care for Universities

dinsdag 19 september 2017, Den HaagVeilig reizen en werken in het buitenland

Verkeersongelukken, berovingen, hotelbranden, gijzelingen, terrorisme en natuurrampen; onderzoek, onderwijs en stage in het buitenland kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Dergelijke calamiteiten  treffen niet alleen de reizende medewerkers of studenten, uw gehele organisatie loopt een zeker risico. Hierbij te denken aan: reputatieschade, onrust op de werkvloer, uitval van personeel en kosten door slepende rechtszaken. Aan de andere kant moet onderzoek en onderwijs ook in risicovollere gebieden mogelijk blijven.

Het is daarom van groot belang dat alle betrokkenen goed zijn voorbereid en dat u rekening houdt met uw zorgplicht (duty of care) als instelling. Met een goed begrip van uw duty of care zijn risico’s goed te managen en kunt u aan uw verplichtingen als werkgever voldoen.

Op 19 september 2017 organiseert het International Institute of Social Studies (ISS) in samenwerking met advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Centre for Safety and Development (CSD) het seminar Duty of Care for Universities. Tijdens het seminar zal worden uiteengezet wat onder deze zorgplicht wordt verstaan, waarom het van belang is en wat u kunt/moet doen als uw instelling in het buitenland actief is.

We nodigen u hier graag voor uit!
 

Voor wie?

Rectoren, HR-managers, security advisors, directeuren en docenten (een ieder die verantwoordelijk is voor, of te maken heeft met, medewerkers en studenten die reizen en verblijven in het buitenland).


Registreer vóór 12 september
 

Details:

Locatie: Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 JA Den Haag
Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur
Voertaal: Nederlands
Kosten: gratis
 

Programma:

13.30     Inloop met koffie en thee
14.00     Inleiding Universities & Security Abroad door Thea Hilhorst (Professor of humanitarian aid and reconstruction in disaster and conflict, ISS)
14.45     Duty of Care for Universities, Legal Aspects door Peter Mauser en Annette de Jong (advocaten bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn)
15.30     Pauze
16.00     Security Framework for Universities, Ebe Brons (director Centre for Safety and Development)
16.15     Practical cases and self assessments
16.45     Feedback and closing remarks
17.00     Borrel

Registreer vóór 12 september
 

Meer informatie?


Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Ebe Brons via ebe@centreforsafety.org.

Tot slot een vriendelijk verzoek om deze uitnodiging te delen met sleutelfiguren in uw universiteit of hogeschool!